lördag 28 januari 2012

Pärlplattemönster

Min lilla medpysslare Elsa är fenomenal på att komma på nya grejer. På nått sätt ifrågasätter man inte att en pärlplatta ska fyllas med pärlor men här har Elsa valt att göra en älva istället. Hon har använt plattan som botten och sedan lagt pärlor så det bildar det hon vill få fram. Smart!

Sedan är det bara att stryka pärlplattan som vanligt (med bakplåtspapper på) och vips är det klart!

tisdag 17 januari 2012

Känner du igen grisarna?

Min svägerska Qarin har gjort de här grisarna efter inspiration från, just det Angry birds. Visst är de supersöta! Det här med att virka Amigurumi verkar jättekul men pilligt. Kanske ska försöka nån gång. Till Elsa har Qarin virkat både Mumin och Lilla My.

lördag 14 januari 2012

Några smarta tips till barnkalas

Vår söta lilla unge håller på att blir stor. Idag var det dags för barnkalas för sexåringen. Trots att vi hunnit med att organisera ett antal kalas och gå på desto fler blir det alltid lite stressigt när det är dags. Därför tänkte jag dela med mig av några fiffiga (som jag tycker iaf) knep.

Fiffig fiskdamm
En mycket enkel konstruktion på fiskdamm som dessutom är enkel att förvara är den här:

Köp billiga fingerdockor på IKEA och sätt fast med säkerhetsnålar på en filt. Klart! Med fördel används en roligare färg på filten men ni fattar principen... En bra sak med den här att man inte behöver göra en ny varje år utan att den är enkel att lägga undan och sedan plocka fram igen när det är kalasdags.

Fiskespö
Det här är en idé vi kom på inför det här kalaset. Du känner säkert igen problemet med godispåsen som är tung och klädnypan som är för vek för att klara tyngden. Köp påsar av plast med hål som handtag och använd en hårklämma istället för klädnypa. Funkade fin, fint!


Bordsplacering
En annan lite rolig sak är att använda bokstavskex för att skriva namnen på de platser som barnen ska sitta vid.



lördag 7 januari 2012

Förvandlingen av en Billybokhylla

Billybokhyllan i gästrummet är jätterörig och behöver få vara det men för att min skäl ska få ro så var jag tvungen att göra en makeover av den. Jag gillar ordning och reda väldigt mycket men samtidigt finns det alltid saker som inte går att förvara utan att det ser stökigt ut.

Jag köpte metertyg på IKEA som jag klippte till med två centimeter över på alla fyra sidor. Sedan vek jag in en centimeter, strök kanten och klistrade på det självhäftande kardborrbandet. Den andra delen av kardborrebandet klistras på insidan av dörrarna och sedan är det bara att sätta upp tyget. Lätt som en plätt!

OBS! Kom ihåg att klistra bandet på "framsidan" (alltså på mönstersidan) annars blir det tok.

Så här såg den ut innan

Och så här blev den när den är klar!

onsdag 4 januari 2012

Och nu...

Örhängen! Ett par i lila/rosa som passar ihop med armbandet nedan. Det andra paret får nog räknas till vardagsfina :-)

Snygga armband

På syfestivalen i höstas blev jag inspirerad till en nystart av smyckestillverkning. Och i julklapp fick jag ett kit som gav mig en ordentlig spark i baken. Tidigare inlägg visar ett par örhängen som jag gjorde i mellandagarna och idag var det dags för två stycken armband.


Ett tips är att armband blir snyggare om det inte är symetriska, dvs att man tar likadana pärlor om vartannat. Blanda och ge lite så blir de mer levande och därmed snyggare :-)


Hos www.pagoni.se finns fina pärlor och kul "mellandelar". Och vill du gå på Syfestivalen så är det dags för den redan den 17-19 februari på Älvsjömässan. Jag såg att NBV-Värmland har bokat en buss så finns du Karlstadstrakten är den ett mycket bra alternativ.