måndag 23 april 2012

Klart!

Skokortet till femtioåringen är klart! Pappret som jag klätt in skon med flirtar med skor, kläder och accessoarer. Nedtill är sulan och klacken gjort av att jag stämplat grattis. Eyletterna går igenom kortet och till rosetten har jag använt ett vitt satinband.

Det noggranna iakttagaren ser att jag använt min skostämpel, som jag köpte i New York, inuti kortet. Vissa av dekorationerna är fästa med 3d-kuddar för att skapa djup i kortet.

fredag 20 april 2012

Påbörjat

Vissa kort blir klara på nolltid. Andra tar flera dagar. Det här är ett av den senare sorten. Det ska bli ett kort till en 50-åring som har en trettioårings entusiasm, en fyrtioårings kropp och en femtioårings erfarenhet vilket förpliktar en del när man gör ett födelsedagskort.

Det får helt enkelt ta den tid det tar att få det färdigt...

Basen är ett vitt utvikbart kort format som en stövel/sko köpt hos weralena.se. I övrigt är det bara fantasin som sätter gränser. Jag har gjort ett utifrån samma bas tidigare men med Nashville-tema som ser ut så här:

måndag 16 april 2012

Till en cooling





Ytterligare ett stämpelinköp från Nordamerikaresan. Det finns några tuffa tjejer som klarar att få den här på ett kort, exempelvis Qarin Lood, Ann Wolgers, Pia Nilsson, Annika Andersson Ribbing och Paula Carvalho Olovsson.


- Posted using BlogPress from my iPad

söndag 15 april 2012

Må bra snart





En må bra snart-stämpel inhandlad i New York är dagens objekt. Det finns många stämplar som är söta, kul eller sådana som jag bara måste ha. När det sedan kommer till själva användandet är det inte alltid klockrent i vilket syfte bilden ska stämplas. Du känner säkert igen det?!

Här är det dock ingen tvekan om vad den kan användas till. Jag hoppas förstås inte att någon i min närhet blir sjuk men om en arm bryts eller en eländig förkylning bryter ut kanske det känns lite bättre om man får ett krya på dig-kort med den här fina motivet på :-)

- Posted using BlogPress from my iPad

lördag 14 april 2012

Elsas layout





Elsa har gjort sin första helt egna layout! Jag tycker att den blev väldigt fin = stolt mamma :-)

Hon har hitta inspiration från mina layouter. Notera det blå temat som går igen i pappret, bakgrundsramen och kaklet bakom badkaret. Hon har också kompletterat med ett 3D-sticker som det står little girl på.

Det här kommer att bli en stor scrappare!

- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 7 april 2012

Rolig påskkyckling





Jag undrar om inte denna skapelse tillhör de roligaste den här påsken. Inköpt på en blomsteraffär men den ser inte så svårt ut att testa själv. Kanske något att prova nästa år?!

En påskliljelök (modell mindre), fjädrar att använda till stjärt och stålbenen finns i liknande variant att köpa i hobbyaffären.


- Posted using BlogPress from my iPad

fredag 6 april 2012

Påsktårta





Så här vacker blev påsktårtan efter inspiration från tidningen Buffé. Lite pyssel att skära ut blad i grön marsipan och göra lager på lager-rosor men fint blev det!

Jag kan hålla med om att den kanske känns mer midsommaraktig än påskig men då kan du ju testa den framåt sommaren vid lämplig skolavslutning, födelsedag eller så.

Efter gårdagens inlägg med fiaskot att jag glömt mina pysselgrejer hemma känns det skönt att det finns tårtmakeri att hugga tag i :-)




Elsa startade med att skära ut bladen i grön marsipan




Farmor fortsatte med att göra ådringarna på dem och jag gjorde rosorna i rosa marsipan




Och till sist klädde vi tårtan som är gjord av sammansatta rulltårtebitar, som farmor och Elsa bakat. Sist men inte minst ett lager av grädde som funkar som klister när bladen och rosorna ska på

- Posted using BlogPress from my iPad

torsdag 5 april 2012

Surar

Typiskt! Hade sett fram emot påskledighet med en massa pyssel men glömde naturligtvis alla grejer i packnings-hasten. Så kan det gå. Idag grämer jag mig och i morgon tar jag nya tag.

Så länge surfar jag runt och suger i mig inspiration. Kerstins söta marsipankycklingar i retrostil och hennes goda tips kring tillverkningen gillas skarpt!

http://kerstin.kokk.se/?p=12717


- Posted using BlogPress from my iPad