lördag 19 maj 2012

Rött




På Första maj kände jag att jag saknade ett snyggt armband i rött så nu har jag gjort ett. Bilden gör det inte riktigt rättvisa men det blev faktiskt rött snyggt :-) Även här blandade jag material, storlekar, färger hej vilt.



Det är enkelt att göra armband. Det går snabbt, kräver inte så mycket material och du kan använda dem på en gång. Jag rekommenderar dig verkligen att börja göra smycken för det är så kul!

Beställningsjobb



Mamma har varit på resande fot i främmande land och där har hon sett att man ska många olika armband samtidigt. Därför blev beställningsjobbet ett snyggt armband i svarta toner. Ovan ser du resultatet tillsammans med det ursprungliga armbandet i silver.


Mellandelarna är i silver och inte guld som det ser ut på bilden. Ett tips är att blanda storlekar, material och former. Det gör smyckena mer levande.

tisdag 15 maj 2012

Till en nyfödd

Baby boom är rätt ord just nu. Den senaste veckan har det kommit tre bebisar i min närhet. Förutom att det är underbart med nya helt oförstörda krabater som kommer till världen så får ju jag ett helt legitimt skäl  att pyssla :-)

Det här är ytterligare en variant med cut-outs som jag gillar att montera ihop eftersom de ger ett djup i bilden (3D-effekt). I övrigt är kortet väldigt enkelt med designark i mörkbrunt och rosa samt ett sammetsliknande papper i turkost som sitter lite på snedden på varandra. Och i mitten sitter ugglorna vars färger går igen i dessa papper.

Ett kort till en nyfödd kan faktiskt se ut lite hur som helst. Det behöver inte alltid vara sockersött med en hand eller fot stämplat på.

måndag 14 maj 2012

Du är klok

Just nu är jag väldigt förtjust i cut-outs. Det är förstansade som man själv trycker ut och monterar ihop. Det är ett utmärkt pyssel för mig och Elsa att göra tillsammans. Här har jag gjort ett litet bokmärke eller ett litet avlångt kort som man kan ställa på lämpligt ställe, i en blombukett till exempel. Det är dedikerat till en person i min närhet som passar perfekt in på ordet klok!

3D-effekt som blir av att man bygger ihop den lager på lager. Kul och enkelt pyssel!

tisdag 1 maj 2012

Tändsticksaskar med blomtema

När min arbetskollega och pysselkollega Paula pysslade vackra tändsticksaskar här om veckan blev jag sugen på att göra det samma. Efter en toppenbra dag med Funky Kidz-uppvisning på Siggesta loge och Första maj-demonstration i Stockholm infann sig en perfekt stund för pyssel här på kvällskvisten.

Jag gjorde tre varianter, alla med temat blommor och med överblivet material. Två av dem är färgglada medan den tredje går i stilistiskt svartvitt.

Kanten på asken är målad i blått. De lila blomdekorationerna är i samma metallicfärg som pappret (även om det inte syns på bilden). Blomman i nederkant är utklippt och och sitter på en 3d-kudde.

En brad på kanten är en kul detalj, det blir som en knapp eller ett handtag. Blomman som står upp ger en bra effekt och banden knyter ihop färgerna fint.

Den svartvita varianten hänger ihop med de andra två genom blomman/blommorna som dekoration.