tisdag 27 november 2012

Julgranskulor




En seriös variant gjord av det material som följde med i materialsatsen. Det är flörtkulor som vi gjort en snögubbe av, granmaterialet är någon slags piprensare och snön är små kulor av frigolitmaterial. Kul men lite pilligt för mindre barn.



Sedan spann vi loss :-) Här är en julgranskula fylld med "snö" där en groda ligger lätt tillbakalutad och mår gott. Grodan är en leksak från ett kinder-ägg.

Som vanligt är det bara fantasin som sätter gränser.




Mormor och Elsa tyckte att det var kul med pysslet.

- Posted using BlogPress from my iPad

söndag 11 november 2012

Färdig




Så här blev slutresultatet! Lätt som en plätt och snyggt. En egen julkalender är också en bra present att ta med till värdarna för adventsfika och glöggparty.

- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 10 november 2012

Gör din egen julkalender

Eller man kanske kan kalla det halvfabrikat. Hos Panduro finns kalendrar med förtryckt motiv som du själv färglägger. De kostar 39 kr för två. På bilden nedan ser du att jag kommit en liten bit.



Det roligaste är dock att du även gör insidan själv. 24 rutor där du helt enkelt ritar de motiv du vill ha. Det går ju också bra att sätta bilder av ditt barn eller andra nära och kära i de små rutorna eller rita en större bild som framträder mer och mer ju närmare jul man kommer.



Insidan är min dotter Elsa konstnärlig ledare för. När insida och framsida är klara tejpas de ihop med dubbelhäftande tejp.

Och vips har du en personlig julkalender. Ett enkelt och kul pyssel som passar stora som små och stora och små tillsammans.

- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 7 november 2012

Inspirationssurf

Advent närmar sig och det betyder pyssel. Frågan är bara i vilken ände jag ska börja. Kort, adventsljusstake, julkort, örhängen i form av pepparkaksgubbar, barnpyssel eller nåt helt annat... Bästa sättet att få inspiration är att surfa runt på nätet en sväng.

Bild lånad från www.skapligtenkelt.se

Jag tror jag ska börja med de här ursöta virkade tomtarna från en av mina favoritsajter Skapligt enkelt. Titta in på den sidan du också!

Valpyssel




Går det att pyssla politik? Svaret är självklart ja! Det går att pyssla allt. Inför USA-valet den 4 november 2008 gjorde jag en enkel variant till bordet på valvakan.

I år gäller fortsatt ljus i rött, vitt och blått men några stjärnor eller papper blev det inte.

Den här gången är hoppet för förändring inte lika påtagligt men även denna gång håller jag tummarna för Obama.




- Posted using BlogPress from my iPad