söndag 11 december 2011

Tredje advent

Vi har varit på en så mysig tredje adventsfika hemma hos Viktoria med familj! Inte var det bara smarriga lussebullar, pepparkakor och ischoklad var framdukade utan även massor med pysselmaterial :-)

Viktoria jobbar för världens bästa barnorganisation Junis och är dessutom en kreativ själ så det fanns allt från "pöstomtar" till snögubbar och suddigumsmassa att pyssla med. Det var full rulle runt bordet och många olika pyssel blev det.

Gå bort-present
En enkel och uppskattad present att ta med sig när man ska hälsa på en vän eller en släkting är en pimpad tändsticksask. Det enda du behöver är: tändsticksask, papper (gärna lite hårdare med mönster på) och lim eller tejp.

Har du fina designark så brukar de ha tryck på både framsidan och baksidan, dessutom brukar de vara färgkoordinerade på något sätt. Ett sådant ark har jag använt till min tändsticksask. För att få fram- och baksida att höra ihop än mer har jag klippt ut snögubben och några snöflingor och fäst dem på framsidan. Vill du få lite distans från dem finns det speciella häftkuddar att använda men det går också bra att rulla ihop lite tjep och sätta fast dem med.

Framsida

Baksida

Pöstomte

Med allt som ska göras inför jul med pepparkaksbak, pynt, klä julgran, köpa julklappar, städa, laga mat med mera kan julpyssel kännas riktigt övermäktigt. Vill du ändå göra nåt med barnen till exempel kan materialsatser vara en bra grej. Du köper ett färdigt kit med allt som behövs till det pyssel ni ska göra. Bilden ovan visar ett exempel med en mycket enkel men söt tomte.

Panduros hemsida finns en massa materialsatser som har jultema. Det ligger någorlunda bra i pris och ett tips kan vara att titta in i en butik efter jul och köpa på sig några stycken inför nästa jul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar